Белвю - български хотел в Керамоти

На почивка в Гърция със собствен транспорт

 В Гърция с кола – 10 основни правила + 5 оважни неща:

Ако обмисляте варианта за почивка в Гърция със собствен транспорт, задграничен паспорт не ви е нужен, но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: 

  1. Проверете за валидна зелена карта на автомобила. Най-удачно е да се обърнете към текущият си застраховател, който може да ви издаде добавък към сключената застраховка гражданска отговорност безплатно или с минимално доплащане.
  2. За влизане в Гърция е необходима валидна лична карта или международен паспорт. Легитимиране със шофьорска книжка (което е допустимо в България) не е възможно!
  3.  Ако пътувате с лизингован автомобил, непременно носете със себе си пълномощно за управлението му извън България, преведено и заверено от лицензирана агенция на гръцки език.
  4. Обменете си достатъчно валута- евро в брой! Не разчитайте само на кредитната карта. В някои бензиностанции не приемат плащания с кредитни карти, а в супермаркетите, където го правят е възможно да има оскъпяване.
  5. Осигурете паспорт за децата си! Проверете срока на валидност! Ако все още нямат задграничен паспорт подайте документи за задграничен транспорт на децата си. Стандартният срок за издаването му е 30 дни, минималният 3 дни. Не разчитайте на минималния срок, защото издаването понякога е свързано с проверка на местожителството на детето от районното полицейско управление!
  6.  Осигурете пълномощно от вторият родител на детето в случай, че децата не са придружени едновременно от двамата родители! (това се контролира при излизане на българската граница)
  7. Заредете резервоара догоре непосредствено преди границата. В Гърция горивата са
  8. Не шофирайте в Гърция с включени фарове през деня, освен ако не навлизате в тунел.
  9. Вечерно време не включвайте фаровете за мъгла и други помощни светлини – полвайте само основните (къси или дълги).
  10. Ако превозвате новозакупени индустриални стоки, непременно носете със себе си касова бележка или фактура, удостоверяващи закупуването им.

 

Пет неща, които трябва да знаете за движението по пътищата в Гърция:

1.При шофиране в Гърция НЯМА ОБРАТЕН завой! Едно от решенията е например  да завиете надясно и след това с още три последователни леви завоя да се върнете без нарушение в обратната посока.

2.Внимавайте при неправилно паркиране в градовете. Особено невралгични са улиците край фериботни пристанища. На много места паркирането е разрешено само от едната страна на улицата. Това се обозначава със знак паркирането забранено І или ІІ, като І означава паркирането забранено в нечетни месеци, а ІІ - в четни. При неправилно паркиране, органите на реда прибират регистрационните табели и налагат глоба от 200 евро. Освен това, ако ви се случи в почивен ден – плащането на глобата се превръща в проблем и възможността за отпътуване е под въпрос  

3. Някои други глоби в Гърция, които си струва да знаете—1200 евро, ако ви хванат с алкохол на волана, 700 евро за движение на заден ход на магистрала, преминаването на червен сигнал, пренебрегване на знака СТОП, изпреварване отдясно и подобни неправилни маневри, които в България са ежедневие. Поне 200 евро е глобата за разговор по мобилен телефон по време на шофиране.

В никакъв случай не се опитвайте да подкупвате полицай – ще Ви арестуват и ще поставят автомобила под възбрана за шест месеца!

ВНИМАНИЕ: АКО ПЛАТИТЕ И ГЛОБАТА В СРОК ОТ 14 ДНИ ОТ НАЛАГАНЕТО Й, ВИ СЕ ОПРОЩАВАТ 50%!

4. Указателните табели по пътищата са големи и ясни, изписани са на гръцки и на английски език. На автомагистралите, където се очаква, че се движите бързо, първо ще видите табелата само на гръцки, но не се паникьосвайте – веднага следва указателна табела на английски език.

5.Повечето междуградски пътища са широки, с едно платно и аварийна лента във всяка от посоките, а автомагистралите са с две платна и една аварийаи ленти във всяка от двете посоки на движение. Ако зад вас подадат мигач и- искат да аи изпреварят, неписано правило е да отбиете леко вдясно, навлизайки частично в аварийната лента. 

 


Почивка на море в Гърция


6 съвета за по-евтина почивка на море с деца или големи компании в Гърция

още »

Разстояния до Керамоти


На 3 часа и 30 минути от Пловдив и на 357 км от София се намира Керамоти - перлата на гръцкото крайбрежие. Тук активният туристически сезон започва през май и завършва през октомври. 

още »

Ферибот


Информация, разписание и актуални цени 2014-2015 на ферибот Керамоти - Тасос

още »

Почивка на море в Гърция


6 съвета за по-евтина почивка на море с деца или големи компании в Гърция

още »

Разстояния до Керамоти


На 3 часа и 30 минути от Пловдив и на 357 км от София се намира Керамоти - перлата на гръцкото крайбрежие. Тук активният туристически сезон започва през май и завършва през октомври. 

още »

Ферибот


Информация, разписание и актуални цени 2014-2015 на ферибот Керамоти - Тасос

още »
Уеб дизайн, изработка, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт

Белвю - български хотел в Керамоти

Attention!
www.holidaysinkeramoti.com
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на МаксофтНачало /  / В Гърция с кола