В Гърция с кола

Обмисляте варианта за почивка в Гърция със собствен транспорт. Задграничен паспорт не ви е нужен, но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: 

  1. Проверете за валидна зелена карта на автомобила. Най-удачно е да се обърете към текущият си застраховател, който може да ви издаде добавък към сключената застраховка гражданска отговорност безплатно или с минимално доплащане. 
  2. Обменете си достатъчно валута- евро в брой! Не разчитайте само на кредитната карта. Дори в някои бензиностанции не приемат плащания с кредитни карти, а в супермаркетите които го правят е възможно да има оскъпяване. 
  3. Осигурете паспорт за децата си! Проверете срока на валидност! Ако все още нямат задграничен паспорт подайте документи за задграничен транспорт на децата си. Стандартният срок за издаването му е 30 дни, минималният 3 дни. Не разчитайте на минималният срок, защото издаването понякога е свързано с проверка на местожителството на детето от районното полицейско управление!
  4. Осигурете пълномощно от вторият родител на детето в случай, че децата не са придружени едновременно от двамата родители!
  5. Заредете резервоара догоре непосредствено преди границата. В Гърция горивата са по-скъпи. 

Почивка на море в Гърция

5 съвета за по-евтина почивка на море с деца или големи компании в Гърция

още »
Разстояния до Керамоти

На 2 часа и 50 минути от Пловдив и на 340км км от София се намира Керамоти- перлата на Гръцкото крайбрежие. Тук активният туристически сезон започва през май и завършва през октомври. 

още »
Ферибот

Информация, разписание и актуални цени 2014-2015 на ферибот Керамоти - Тасос

още »