За Керамоти

Добре дошли в Керамоти Гърция, Willkomen, Welcome to Keramoti, Greece,

Добре дошли в Керамоти- една от най-добре запазените тайни на Северна ГърцияКурортното селище Керамоти е разположено на малко живописно полуостровче на почти равни разстояния между Кавала и Ксанти. За много десетилетия малкото рибарско пристанище е оставало извън туристическия поток за почивка в Гърция, макар че именно от него тръгва краткия ферибот за остров Тасос.

С огромните площи от финзлатист пясък и тюркоазено сините, кристално чисти води на Егейско (Бяло) море, със своите тихи улици, далеч от шума на пренаселените курорти, Керамоти е идеалното място за семейна почивка с деца на море в Гърция. Без преувеличение може да се каже, че тук е може би най-хубавият плаж на Балканите! Като добавим и на практика по-ниските цени от тези на нашето Черноморие (няма входни такси за плажа, няма заплащане за шезлонги и чадъри, няма солени цени за паркиране, няма бариери), по-доброто обслужване по заведенията, релаксиращата атмосфера, сигурността и спокойствието на живописното гръцко градче (без чалга и гюрултия), става ясно, че Керамоти е едно мечтано място за почивка в Гърция.


Местоположение

Местоположение на Керамоти

Курортното селище Керамоти се намира в префектура Кавала – на малък полуостров на брега на Егейско море, приблизително на равни разстояния между областните градове Кавала и Ксанти и отстои съответно на 100, 118, 124 и 170 км от ГКПП "Златоград", ГКПП "Маказа", ГКПП "Илинден"и ГККП "Кулата". Въпреки бързото си развитие през последните няколко години и сблъсъка с цивилизацията, градчето е успяло да запази своята релаксираща  атмосфера, традиционните си гръцки черти и култура, и предлага предлага чудесна смесица от традиция, спокойствие, съвременни удобства и възможности за туризъм.

още за Керамоти »
Времето в Керамоти

Информация за климата в Керамоти. Какво е времето в Керамоти в момента, температурата на морската вода както и каква е дългосрочната прогноза

още за Керамоти »
Разкошен климат

Туристическият сезон в Керамоти е поне с два месеца по-дълъг от този по нашенското Черно море. В Керамоти (Кавала) месец май е като нашия юни, октомври като черноморския септември, а юни и септември – съответно като юли и август у нас. През върховия сезон (юли и август) цените са по-високи, а времето е направо горещо. Така че не бива да се робува на нашенските стереотипи и да се летува предимно през тези два месеца. Хората с деца в училищна възраст разбира се нямат друг избор, но за останалите летуването през юни и септември ще бъде по-евтино и по-приятно, а октомври е истински рай за по спокойните натури и хората в третата възраст – температури около 25-26 градуса, меко есенно слънце и все още приятна за къпане вода, в която местните се къпят дори и през ноември. 

още за Керамоти »
Уникални плажове

Плажовете в Керамоти

Красивата и необятна плажна ивица от фин пясък, която обгражда малкото градче, е дълга почти 10 километра и широка 60-100 м. Има три урбанизирани плажа с шезлонги и чадъри, като за вход не се заплаща

още за Керамоти »
Ресторанти в Керамоти

Ресторантите, таверните в Керамоти Гърция, където можете да се храните на добри цени 

още за Керамоти »
Туризъм в Керамоти

Туризъм в Керамоти, карта

 Керамоти е идеална отправна точка за почитателите на алтернативния туризъм. В огромния лиман до него се влива река Места или Нестос, както е позната в Гърция. Дефилето на реката, делтата й и множеството по-малки и по-големи лагуни, езера и мочурища превръщат региона в истински рай за почитателите на екотуризма, орнитоложкия и екстремния туризъм. Регионът на Делтата на Места, наричан Коджа орман (Голямата гора), е един от най-големите региони с влажни гори (лонгози) в цяла Гърция. В миналото човешката дейност е унищожила сериозна част от него - много от разклоненията на делтата са били преградени и реката е била заставена да се свие в един основен ръкав.

още за Керамоти »
Хотели

В Керамоти няма големи all inclusive хотели. Затова пък избора на големи, напълно оборудвани апартаменти за почивка е достатъчен. Налични са дори цели еднофамилни къщи- тип мезонети на три нива. Вижте повече за мезонетите в Керамоти тук. 

още за Керамоти »
Ферибот

Информация, разписание и актуални цени 2014-2015 на ферибот Керамоти - Тасос

още за Керамоти »
Блог

Тук са събрани мнения за Керамоти от няколко блога и от фейсбук. Мнения за Керамоти и настаняване в Керамоти (Кавала) в Гърция. 

още за Керамоти »

Температурата в момента в Керамоти e 28 °C

Температурата на морската вода в Керамоти в момента e 25 °C
Максималната температура за ДНЕС е 33 °C.
Утре в Керамоти се очаква МАКСИМАЛНА температура от 35 °C

Сила на вятъра 19 km/ч WSW